> GEMİSEM Eğitimleri
48. Dönem GEMİSEM Etkinlikleri
FROSIO KAPLAMA/BOYA ENSPEKTÖRÜ EĞİTİMİ
15.02.2020
Uluslararası FROSIO Korozyon Enspektörlüğü Eğitimi Programı
FROSIO, kaplama/boya enspektörlerinin eğitimi ve sertifikalandırılmasıyla dünya çapında tanınmış Norveç’li bir kuruluşudur. FROSİO enspektörleri korozyondan koruma alanında yüksek niteliklere sahip ve IMO “Uluslararası Denizcilik Örgütü” tarafından beklenen gereksinimleri karşılayan uzmanlardır. Bu da uluslararası kabul gören bir yetkinlik elde etmek için önemli bir adımdır.
Denizcilik sektöründe korozyondan korunma ile beklentilerin oldukça yüksek olması nedeniyle FROSIO sertifikasının yalnızca bu sektöründe geçerli oldugu yönünde yanlış bir kanı oluşmuştur. Her ne kadar gereksinim bu sektör tarafından oluşturulmuş olsa da, sertifikalar, korozyondan koruma, kaplama ve boya uygulamalanrın yapıldığı tüm sektörlerde tanınmaktadır ve yüksek prestije sahiptir.
DVS SLV-Duisburg, tüm dünyaca bilinen FROSIO kaplama/boya enspektörlüğü eğitimi ve sınavını Türkçe olarak yapmaya yetkili tek kuruluştur. Bu eğitimin amacı katılımcılara korozyondan koruma için yönetim, gözetim ve denetim personelinden beklenen gerekli bilgileri aktarmaktır. Eğitim, "Gemi Mühendisleri Odası“ işbirliği ile DVS SLV Duisburg tarafından türkçe olarak yapılmaktadır.
Eğitim ile ilgili Genel Bilgiler ve Notlar:
Eğitim Tarihleri: 15-17-18-19-20-21-24-25-26-27-28 Şubat 2020 (sınavlar dahil)
Eğitim Saatleri: 08:00-17:00
Yer: Tuzla – Istanbul
- Eğitim GMO’nun işbirliği ile DVS SLV-Duisbug tarafndan, Türk (Türkiye veya Almanya'dan) uzmanlarca verilecektir.
- Eğitim dili Türkçe'dir. Eğitim dokümanlarının tamamı Türkçe'dir.
- Eğitim kapsamında kurumumuz tarafından deneme sınavları yapılacaktır. Nihai sınavlar ise FROSIO tarafından gerçekleştirilecektir.
- Eğitime %100 katılım zorunludur. Devamsızlık yapan katılımcılar sınava alınamamaktadır.
- Katılımcıların toplam 3 sınav hakkı bulunmaktadır. Tekrar sınavlar ayrıca ücretlendirilecektir.
- Her üç sınavda da başarısız olanların eğitimi tekrar etmesi gereklidir.
- Kurs ücreti 4000 Euro'dur.
- Kurs için bir mezuniyet şartı vb yoktur. Tüm katılımcılara açıktır.
- Eğitim sonunda seviye 1, seviye 2 veya seviye 3 sertifika alınabilecektir. Alınacak sertifikanın seviyesi, katılmcının daha önceki mesleki deneyimine bağlı olarak doğrudan FROSIO tarafından belirlenecektir. Bu amaçla katılımcılardan kayıt aşamasında beyan ve bu beyana ait kanıtlar alınacaktır.
- Deneyime bağlı belge seviyesi aşağıdaki gibi belirlenecektir:
- Eğitim + sınav – eğitim öncesi deneyim yok ––> Seviye 1 (beyaz)
- Eğitim + sınav – eğitim öncesi 2 yıl deneyim ––> Seviye 2 (yeşil)
- Eğitim + sınav – eğitim öncesi 5 yıl deneyim ––> Seviye 3 (kırmızı)
- Alınacak sertifikanın seviyesi, katılmcının daha önceki mesleki deneyimine bağlı olarak doğrudan FROSIO tarafından belirlenecektir. Bu sebeple, öğrenci olan katılımcılar doğal olarak yalnız beyaz yani "level 1" sertifikaya sahip olabileceklerdir. Öğrenci indirimi yoktur.
- Sertifikalar 5 yıl geçerlidir ve 5 yılın sonunda ek bir sınav olmaksızın yenilenebilir. Yeniden belgelendirme ücreti 110,- Euro mertebesindedir ve direkt olarak FROSIO üzerinden yapılmaktadır.
- Sertifikaların seviyesi, sertifika sahibinin kazandığı deneyimlere bağlı olarak ek bir sınav olmaksızın arttırılabilir. Bunun için sertifika sahibinin yapmış olduğu çalışmaların kanıtlarının FROSIO tarafından incelenip onaylanması gereklidir. Yeniden belgelendirme ücreti 110,- Euro mertebesindedir.
- Kursa önkayıt için, gmo@gmo.org.tr ya da ahmetgultekinavci@gmail.com e posta adresine (isim-soyisim-Doğum Tarihi-mezun ise bölüm ve üniversite bilgisi, çalışıyor ise çalıştığı kurum bilgisi vb bilgileri ile) kursa katılmak istediğine dair bir e-posta göndermelidir. Daha sonra kendilerine, Frosio orjinal başvuru formları gönderilecektir.
- Ön kayıt yaptıranlara, Frosio orjinal başvuru formları ile birlikte ödeme için hesap bilgisi de gönderilecektir. Ödeme sırasındaki havale ücreti/komisyon ücreti vb katılımcı tarafından karşılanmalıdır.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

11.08.2023
FROSIO KAPLAMA/BOYA ENSPEKTÖRÜ EĞİTİMİ KASIM 2023
17.02.2023
GAZ ÖLÇÜM UZMANI SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 13-18 MART
25.01.2023
PYTHON İLE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
28.12.2022
GAZ ÖLÇÜM DESTEK PERSONELİ SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 19-24 ARALIK
03.12.2022
ULUSLARARASI FROSIO KOROZYON ENSPEKTÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
20.10.2022
DENİZ PLATFORMLARINDA ZIRH UYGULAMALARI EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
17.10.2022
GAZ ÖLÇÜM UZMANI SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 17-22 EKİM
27.09.2022
MOBBİNG EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
19.09.2022
RHİNOCEROS 3D İLE YAT GEMİ TASARIMI EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
22.08.2022
STRESSİZ ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
27.06.2022
MESLEK İÇİ EĞİTİM DÜZENLENİYOR
20.06.2022
GAZ ÖLÇÜM UZMANI SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 20-25 HAZİRAN
27.05.2022
BİR AY İÇİNDE DÖRT GAZ ÖLÇÜM UZMANI VE DESTEK PERSONELİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
23.05.2022
GAZ ÖLÇÜM DESTEK PERSONELİ SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 23-28 MAYIS
09.05.2022
GAZ ÖLÇÜM DESTEK PERSONELİ SEMİNERİ DÜZENLENİYOR 9-14 MAYIS
25.04.2022
GAZ ÖLÇÜM UZMANI SEMİNERİ DÜZENLENİYOR
Önceki Dönemler
12.01.2021
PYTHON PROGRAMA EĞİTİMİ
19.12.2020
GEMİSEM, AUTOCAD 2 VE 3 BOYUTLU MODELLEME EĞİTİMİ DÜZENLİYOR
09.12.2020
GEMİSEM, RHINO EĞİTİMİ DÜZENLİYOR
17.11.2020
GEMİSEM, İLERİ SEVİYE EXCEL EĞİTİMİ DÜZENLİYOR
16.11.2020
GEMİSEM, TEMEL FOTOĞRAF ATÖLYESİ DÜZENLİYOR
23.10.2020
KLAS STRUCTURE HESAPLAMALARI VE ÇİZİMLERDE OLMASI GEREKEN BİLGİLER SEMİNERİ
29.05.2020
GEMİSEM, RHINO 3D İLE GEMİ VE YAT TASARIMI EĞİTİMİ DÜZENLİYOR
29.05.2020
KLAS STRUCTURE HESAPLAMALARI VE ÇİZİMLERDE OLMASI GEREKEN BİLGİLER SEMİNERİ
30.04.2020
ONLINE HIZLI OKUMA VE ETKİN ALGILAMA EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
21.02.2020
GMO GEMİSEM, GEMİ İNŞAATI PROJELERİNDE PLANLAMA FAALİYETLERİ SEMİNERİ DÜZENLİYOR
15.02.2020
FROSIO KAPLAMA/BOYA ENSPEKTÖRÜ EĞİTİMİ
20.12.2019
GMO GEMİSEM, GEMİ BOYA DENETMENİ SEMİNERİ DÜZENLİYOR
11.05.2019
ULUSLARARASI FROSIO KOROZYON ENSPEKTÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ
24.03.2019
GEMİSEM, MAXSURF İLE GEMİ FORM DİZAYNI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ